Välkomna till höstens städdag! Vi samlas vid tvättstugan kl.09.30 i vanlig ordning, där vi går igenom vad som behöver göras. När vi är färdiga bjuder föreningen på korv och fika. Väl mött!

Tänk på att inte kasta färg eller färgrester, tryckimpregnerat virke, elektronik eller däck i containrarna! 

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag, container

Årsstämman kommer att ske tisdagen den 1 juni kl.19.00 utanför tvättstugan. (I händelse av ösregn kan stämman komma att flyttas till onsdag den 2 juni. Notera denna reservdag!)
Kallelse till stämma, inklusive motioner, delas ut på papper i samtliga hushålls brevlådor. 
Här finns en digital version av årsredovisningen för kalenderåret 2020. 

Läs hela inlägget »

Vårens städdag går av stapeln 24 april. Samling vid tvättstugan kl.09.30 i vanlig ordning- med avstånd! Varmt välkomna! (Självklart stannar du hemma om du har sjukdomssymtom etc.) 

Tänk på att inte lägga farligt avfall, tryckbehandlat virke, färgrester, elektronik, däck etc i containrarna, då detta ger föreningen mycket höga straffavgifter! 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag

Obs! Eftersom vi känner att infon bla. kring datum och registrering av dosor känns otydlig, och vi behöver kontakta radonföretaget för att få klarhet i en del av dessa frågor ber vi alla som ännu inte registrerat radondosor att VÄNTA MED ATT PACKA UPP OCH REGISTRERA DOSOR tills vi fått klarhet från dem vad som gäller.
Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Läs hela inlägget »

Föreningen kommer att genomföra en radonmätning. Mätning är gjord tidigare i alla huskroppar, med gott resultat, men vi kommer nu också att genomföra en mätning i varje hushåll, då kommunen kräver detta. Varje hushåll måste därför hämta en radonmätare ur lådan i tvättstugan, och montera i hemmet. Obs! Mätaren ska placeras i minst 60 dagar i hemmet, enligt de föreskrifter som finns i förpackningen. Bocka av på listan i tvättstugan att du hämtat en mätare. Fyll sedan i på talongen i Vitlingen– eller på webben i samband med vattenmätningen– när du hängt upp din mätare.

Det är också dags att göra egen avläsning av vattenmätarna och kolla brandvarnaren. Även den här gången har du möjlighet att lämna in dina uppgifter digitalt. Detta görs på följande adress: https://forms.gle/t7ndgQpGhPD8VJv58

Om du inte har möjlighet att skicka in dina uppgifter via formuläret kan du som vanligt använda talongen längst ned i Vitling och lägga den i föreningens brevlåda vid tvättstugan. Vi vill ha dina uppgifter senast 14 mars.

Läs hela inlägget »

Avstängning av varmvatten under dagen 8/12 samt 9/12!
Nu försvinner äntligen det gröna vattnet!

 
På tisdag morgon påbörjas arbetet med att byta ut värmeväxlaren i undercentralen. Det innebär att varmvattnet kommer att vara avstängt under arbetet. 
 
Kallvatten kommer att finnas hela tiden med undantag för korta avbrott. Ambitionen är också att det ska finnas varmvatten efter första dagens arbete, men det finns många saker som kan visa sig vara mer komplicerade när arbetet väl är igång. Därför kan det vara bra att planera i förväg, för den händelse vi inte har varmvatten förrän under onsdagen i föreningen. 
 
Fjärrvärmen
Detta påverkar också fjärrvärmen, då fjärrvärmevattnet inte heller kan skickas ut i systemet, vilket kan göra det lite kyligt inomhus under dygnet. 
Vi har dock fått besked att varmvatten och värme garanterat kommer att vara påkopplat efter de två arbetsdagarna.
 
 
Vänliga hälsningar,
Styrelsen

Läs hela inlägget »

Företaget Open Infra planerar utbyggnad av internet-fiber i Viby inom de närmaste 2-3 åren. Föreningens styrelse har alltså inte beställt denna tjänst, utan det är en utbyggnad som kommer ske oavsett.

Open Infra kommer hålla en informationsdag för våra medlemmar onsdagen den 14:e oktober från kl 15:00 till 19:00 utanför tvättstugan. Är upp till varje medlem att avgöra om de är intresserad att ansluta sin lägenhet till detta fibernät. Anslutning till fibernätet är alltså inget BRF Vibygården 2 är involverad i, det är mellan dig som privatperson och Open Infra.

Passa på att ställa frågor på onsdag. 

Läs hela inlägget »

Det är dags att rapportera in mätarställningen igen! Du kan antingen fylla i på den här adressen: https://forms.gle/24UT1Q6zFASA1KaQ9  eller lägga talongen från Vitlingen i brevlådan vid tvättstugan senast den 1 oktober.

Läs hela inlägget »

Den 17 oktober är det dags för höstens städdag. Vi samlas kl.09.30 vid tvättstugan i vanlig ordning. Varmt välkomna!

Tänk på att bara komma om du är fullt frisk, och håll avstånd!

Läs hela inlägget »

Som många av er sett är vattnet, framförallt varmvattnet, i våra kranar grönfärgat. Detta beror på att det läcker in vatten från fjärrvärmen. Det är inte farligt, men ser såklart inte särskilt trevligt ut. Föreningens undercentral är gammal, och arbetet med att ta in offert och planera ett byte har pågått under våren. Bytet var planerat att ske efter semestrarna, men då det förvärrats under de senaste veckorna undersöker vi nu möjligheten att få det åtgärdat tidigare.
Vattnets färg kommer från pyranin, som är ett ofarligt färgämne som är godkänt av Livsmedelsverket. Bland annat används det till att färga schampo och diskmedel grönt.

Läs hela inlägget »
Etiketter: vatten, varmvatten