Dags för vattenavläsning och kontroll av brandvarnare!

Onsdag den 15/1 kl.19.00-21.30 (ungefärlig tid) är det dags för den årliga vattenavläsningen, samt kontroll av att det finns fungerande brandvarnare i alla föreningens hushåll.
Tänk på att röja undan i god tid så att det går lätt för den styrelsemedlem som besöker dig att nå fram till din vattentätare.
Om du inte har möjlighet att vara hemma vid det aktuella tillfället, mejla föreningens infobox, info@vibygarden2.se .

Läs hela inlägget »
Etiketter: vattenavläsning

Välkomna på höstens städdag, lördag den 19 oktober klockan 09.30. Vi samlas vid föreningens nya flaggstång, vid tvättstugan. Föreningen bjuder i vanlig ordning på fika och korv till alla medverkande vid lunchtid.
Välkomna!
/Styrelsen

Läs hela inlägget »

Här fyller du i din vattenavläsning: https://bit.ly/2kyZX2C 
Vi är tacksamma om du skickar in uppgifterna senast den 15 oktober.
Glöm inte att även kontrollera din brandvarnare!

Läs hela inlägget »
Etiketter: vattenavläsning

Den 15-17 april kommer ett företag att blåsa ut gruset ut från gräskanterna och sopa upp gruset på våra gångvägar med sopbil.

Det här behöver du som medlem hjälpa till med för att det ska bli vårfint i föreningen:
Senast måndag morgon behöver du sopa ut gruset från din egen carportplats. Gruset ska läggas 1 meter bakom din bil, på den gemensamma ytan utanför parkeringsrutan. (Det ska inte läggas i högar, låt det vara i strängar eller bara sopa ut det.)  Detsamma gäller för er som har extrabilar eller gäster på gästparkeringarna.
Det grus som inte är utsopat på måndag ansvarar medlemmen själv för att sopa ut och lägga i containtern på städdagen 4 maj.

Detta arrangemang blev mycket lyckat ifjol och vi ser fram emot att få det rent och grusfritt snart igen!

Läs hela inlägget »

Föreningens delar av avloppet kommer att rensas under v 35 och v 36 (27 aug till 7 sep). För att kunna göra det så måste spolfirman, Stockholms Spol och Sug, komma in i lägenheten.

  • Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att rensa avloppet fram till den gemensamma delen men Styrelsen har dock köpt in avloppsrensning till hela lägenheten inklusive badrum osv, så all kan få helt rena rör. Att åtgärda stopp i avloppet kan annars kosta 2-4000 kr för en lägenhetsinnehavare.
  • Styrelsen tagit beslut att spola alla lägenheter eftersom detta kan göras för en väsentligt lägre kostnad per lägenhet då utrustning och personal ändå finns på plats.
  • Spolfirman kommer att skicka ut info om förberedelser och en nyckeltag för märkning av sin nyckel.
  •  Man skall plocka undan så spolfirman får fri tillgång till köksavlopp under diskbänk samt till brunnar och handfat i toaletter.
  • Antingen är man hemma eller så lämnar man på morgonen nycklar till Föreningslokalen där spolfirman tar hand om dom.
  • Det går inte att boka vilken dag/tid det skall ske, dom räknar med att hinna med ca 10 lägenheter per dag.
  • Det kommer inte att finnas något uppföljningsheat, så missar man detta tillfälle blir det på egen bekostnad om problem skulle inträffa senare.
  • Ev frågor kan man messa till föreningens representant Bo Hellman, 073 961 40 38.

Läs hela inlägget »

Nu är våra permanenta fartgupp asfalterade och klara, och vi hoppas att dessa kommer att fungera bra!

Stadgarna är uppdaterade utifrån den nya lagstiftningen, och aktuell version finns nu under medlemsinformation. På grund av att de gamla stadgarna visade sig vara svåra att få tillgång till i digital form är formateringen något märklig, och det kommer en mer lättläst version efter sommaren.

Tänk på att hålla koll på grannars hus i semestertider. Hjälp gärna varandra att vattna blommor, ta in post och klippa gräs, och håll ögonen öppna!

Läs hela inlägget »

Under perioden 14-18 maj eller 21-25 maj  kommer de lutande planken vid caportarna längs Vibyvägen att rivas och ersättas med Gunnebostängsel.  
Carportarna berörs inte då planken är vid gästparkeringarna. Det innebär dock att bilar inte kommer att kunna stå på gästplatserna under några dagar.

Vänligen förbered dina besökare på att de behöver parkera någon annanstans under de aktuella datumen. 

Läs hela inlägget »

Containrarna står nu på plats inför städdagen.

Påminnelse: Det är inte tillåtet att kasta bildäck, färg, tryckimpregnerat virke, elektronik (sladdar, lampor, kaffebryggare osv) och andra liknande produkter i containrarna, då det medför höga straffavgifter för föreningen.
Containrarna är avsedda för vanliga grovsopor och trädgårdsavfall.


Var noga med att allt skräp ligger i containrarna. Eventuellt skräp som lämnas utanför hämtas inte då containern hämtas på måndag.

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag container