Just nu fungerar inte föreningens mejladress, pga ändringar hos leverantören. Kontakta närmaste styrelsemedlem, om du behöver komma i kontakt med styrelsen. Vi hoppas kunna lösa problemet så snart som möjligt!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mejl kontakt

Under våren installerades laddboxar av märket Easee Charge vid varje carportplats, för att kunna mäta elförbrukningen för respektive brukare, möjliggöra snabbare laddning, samt undvika laddning via vanliga uttag då detta medför en förhöjd brandrisk. Föreningen debiterar självkostnadspris för den el som används via laddboxarna. Kostnaden läggs på månadsavgiften i efterhand då föreningen har elavtal med rörligt pris. Den faktiska kostnaden kan därför bara fastställas i efterhand.

För att använda boxen vid den egna carportplatsen kontaktar du styrelsen. Därefter upprättas ett kontrakt mellan medlem och förening där medlemmen godkänner att denne debiteras för använd el, och får en “tag” (se bild), vilken hålls mot laddaren för att aktivera elleverans. Debiteringen utgår från vilken tag som används, inte vilken box som används. 
Det finns en mobilapplikation där man kan se hur mycket elektricitet som används av en viss användare/tag. Applikationen finns på AppStore/PlayStore och heter “Easee”. Registrering sker mot en e-postadress samt ett ID-nummer som står tryckt på baksidan av taggen.
Laddboxen kan leverera upp till 11 kW. Faktisk levererad effekt styrs av hur många som laddar samtidigt, samt av bilens eventuella begränsningar..
För dem som vill använda motorvärmare har föreningen köpt in ett antal adaptrar. Då dessa adaptrar är förhållandevis dyra (1500-2000 kr styck) ska de endast användas för motorvärmare, inte som ett verktyg för att få ett “vanligt” uttag vid sin garageplats.
Det villkor som gäller BEV/PHEV gäller även för motorvärmare, sedan tillkommer ett kontrakt för lån av adapter. Själva lånet är kostnadsfritt, men du är ersättningsskyldig om adaptern försvinner eller går sönder på grund av felaktig hantering.

Läs hela inlägget »

Höstens gemensamma städdag går av stapeln den 22 oktober. Samling vid tvättstugan klockan 09.30.
Det kommer i vanlig ordning finnas tillgång till container för grovsopor.

Välkomna!
Hälsningar,
Styrelsen

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag, container

Årets styrelse är nu uppdaterad. Du hittar kontaktuppgifterna till styrelsen här. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: styrelsen

Öppet hus för medlemmar som är nyfikna på styrelsearbetet 18.30-19.30 idag måndag i tvättstugan! Har du tex ekonomikunskaper eller praktiska kunskaper och vill bli en del av styrelsen?
Styrelsen behöver bland annat en ny ekonomiansvarig inför det kommande verksamhetsåret. Kom och träffa valberedningen och representanter för styrelsen, och lär dig allt om vad det innebär att sitta i styrelsen. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Även i år kommer det finnas möjlighet att kasta grovsopor och trädgårdsavfall i containers på städdagen. Tänk på att det inte är tillåtet att kasta däck, färg, kemtekniska produkter, tryckimpregnerat virke, elektronik (såsom exempevis lampor, hemelektronik, batteridrivna leksaker), batterier etc, då detta renderar höga straffavgifter för föreningen. Tänk också på att inget får ligga utanför containern, så tryck ned grenar och liknande som kastas, så att allt får plats. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag, container

Lördag den 23 april är det dags för föreningens vårstädning!
Vi samlas traditionsenligt vid tvättstugan kl. 09.30. Vi hjälps sedan åt att kratta, plantera, klippa buskar etc. Föreningen bjuder därefter på fika vid föreningslokalen. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: städdag

Föreningen kommer att testa en sms-tjänst för att kunna kommunicera snabbt med medlemmarna vid tex akuta vattenavstängningar etc. För att kunna få ta del av dessa sms behöver man fylla i sina kontaktuppgifter i nedanstående formulär: Fyll också i ditt namn och din adress.

Formulär

Läs hela inlägget »

Nu är det återigen dags att läsa av din vattenförbrukning. På grund av rådande pandemi kommer vi även denna gång använda självavläsning. Rapportera in förbrukningen senast 31/1 på nedanstående länk.

Här kan du registrera din vattenavläsning 

Tänk på att även registrera och placera ut dina radonmätare senast 31 januari!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: vattenavläsning