Avstängning av varmvatten under dagen 8/12 samt 9/12!
Nu försvinner äntligen det gröna vattnet!

 
På tisdag morgon påbörjas arbetet med att byta ut värmeväxlaren i undercentralen. Det innebär att varmvattnet kommer att vara avstängt under arbetet. 
 
Kallvatten kommer att finnas hela tiden med undantag för korta avbrott. Ambitionen är också att det ska finnas varmvatten efter första dagens arbete, men det finns många saker som kan visa sig vara mer komplicerade när arbetet väl är igång. Därför kan det vara bra att planera i förväg, för den händelse vi inte har varmvatten förrän under onsdagen i föreningen. 
 
Fjärrvärmen
Detta påverkar också fjärrvärmen, då fjärrvärmevattnet inte heller kan skickas ut i systemet, vilket kan göra det lite kyligt inomhus under dygnet. 
Vi har dock fått besked att varmvatten och värme garanterat kommer att vara påkopplat efter de två arbetsdagarna.
 
 
Vänliga hälsningar,
Styrelsen

Läs hela inlägget »

Företaget Open Infra planerar utbyggnad av internet-fiber i Viby inom de närmaste 2-3 åren. Föreningens styrelse har alltså inte beställt denna tjänst, utan det är en utbyggnad som kommer ske oavsett.

Open Infra kommer hålla en informationsdag för våra medlemmar onsdagen den 14:e oktober från kl 15:00 till 19:00 utanför tvättstugan. Är upp till varje medlem att avgöra om de är intresserad att ansluta sin lägenhet till detta fibernät. Anslutning till fibernätet är alltså inget BRF Vibygården 2 är involverad i, det är mellan dig som privatperson och Open Infra.

Passa på att ställa frågor på onsdag. 

Läs hela inlägget »

Det är dags att rapportera in mätarställningen igen! Du kan antingen fylla i på den här adressen: https://forms.gle/24UT1Q6zFASA1KaQ9  eller lägga talongen från Vitlingen i brevlådan vid tvättstugan senast den 1 oktober.

Läs hela inlägget »

Den 17 oktober är det dags för höstens städdag. Vi samlas kl.09.30 vid tvättstugan i vanlig ordning. Varmt välkomna!

Tänk på att bara komma om du är fullt frisk, och håll avstånd!

Läs hela inlägget »

Som många av er sett är vattnet, framförallt varmvattnet, i våra kranar grönfärgat. Detta beror på att det läcker in vatten från fjärrvärmen. Det är inte farligt, men ser såklart inte särskilt trevligt ut. Föreningens undercentral är gammal, och arbetet med att ta in offert och planera ett byte har pågått under våren. Bytet var planerat att ske efter semestrarna, men då det förvärrats under de senaste veckorna undersöker vi nu möjligheten att få det åtgärdat tidigare.
Vattnets färg kommer från pyranin, som är ett ofarligt färgämne som är godkänt av Livsmedelsverket. Bland annat används det till att färga schampo och diskmedel grönt.

Läs hela inlägget »
Etiketter: vatten, varmvatten

Vid fel som uppstår inne i huset kan det vara svårt att veta vad man ska göra och många har efterfrågat tips på vart man kan vända sig. Styrelsen har därför tagit fram två nummer till firmor vi använt i föreningen och har positiva erfarenheter av:

Jour AB 010-480 86 40 (el och VVS) 
Svanströms EL och VVS AB 020-150505


Observera att detta är att betrakta som ett tips, och att vi inte har några fasta samarbeten med dessa firmor, utan att dessa  alltså enbart gjort jobb med gott  resultat på föreningens område. Du kan alltså anlita andra företag också.

Vid fel som inte beror på något som föreningen ansvarar för får du själv alltid stå för kostnaden, och du bör därför vara medveten om att de flesta fel inne i huset, till exempel stopp i avloppet, repareras på din egen bekostnad. Om felet omfattar något som är föreningens ansvar gäller generellt att arbetet ska beställas av en styrelsemedlem, men det finns naturligtvis akuta situationer då det inte finns tid och möjlighet att få tag i någon i styrelsen. 

Läs hela inlägget »
Om du ser råttor på föreningens område, och i synnerhet i närheten av ditt hus: kontakta Nomor https://www.nomor.se/  omgående. Då kommer de ut och placerar ut råttgift i boxar. Du behöver inte betala för besöket, då det ingår i föreningens försäkring. 
 
Läs hela inlägget »

Planerar du att skaffa elbil? Isåfall behöver du först kontakta styrelsen för att få information om huruvida det är möjligt att ladda din typ av bil i föreningen, och vilka villkor som gäller för detta, då det bland annat är förenat med en tilläggsavgift, men också pga de tekniska begränsningar som finns i föreningens carports. 

Läs hela inlägget »

De medlemmar som ser tv-utbudet analogt kommer att beröras när Comhem släcker det analoga nätet i september. De som använder Comhems ​analoga sändningar (alltså inte har en tivobox) kommer att få svart i rutan 8 september. Om du berörs av detta pågår det enligt information till styrelsen en informationskampanj från Comhem i form av en rullande text i rutan. Ser man ingen sådan text är kanalen man tittar på inte berörd.

Om du är osäker på om du berörs, kontakta Comhems kundtjänst på telefonnummer 90 222.

Läs hela inlägget »